Sådan skifter du farve midt i en række

For at skifte farve midt i et arbejde, skal du først arbejde med masken lige før, du vil skifte til en anden farve.

Uanset hvilken masketype, så drejer det sig om sidste gennemtræk med nålen..

Farveskift ved fastmasker
Når du skal skifte farve, hækler du fastmasker hen til masken lige før, du vil have farveskiftet.

Gør nu som normal og tag nålen ned i masken og træk en tråd med den gamle farve op på nålen. Nu har du 2 løkker på nålen.

fsfm01

Nu tager du nålen om den nye farve og fører nålen igennem de to løkker på nålen. Og nu er du så klar til at hækle i næste maske med den nye farve.

fsfm02

fsfm03

fsfm04

Skal du igen skifte til gammel farve gør du nøjagtig det samme igen. Hækler hen til masken før farveskift. Hækler nålen ned i masken og henter den nye farve frem. Nu har du 2 løkker på nålen, som er i den nye farve. Nu tager du med nålen omkring den gamle farve og trækker denne igennem de 2 løkker på nålen. Nu er du så klar til at hækle med den gamle farve igen.

fsfm05

fsfm06

Farveskift ved stangmasker

Når du skal skifte farve, hækler du stangmasker hen til den sidste maske, lige før du vil have farveskiftet starter.

fsstm01

fsstm02

fsstm03

Tag garnet rundt om nålen, som til almindelige stangmaske, og før nu nålen ned i næste maske og hent en tråd frem med den gamle farve. Du har nu 3 løkker på tråden. Kør nålen omkring den gamle farve og før nålen igennem de to første løkker på nålen. Der er nu 2 løkker på tråden.  

Til sidst tager du så nålen omkring den nye farve og fører den igennem de sidste 2 løkker på tråden. Du er nu klar til at hækle i næste maske med den nye farve.

fsstm04

fsstm05

fsstm06

Farveskift generelt

Som du kan læse og se af ovennævnte eksempler, så er det altid ved masken før man vil have farveskift, man reelt skifter farve i sidste gennemtræk i masken før.

Dette gælder uanset hvilken type maske, der er tale om: f.eks. fastmasker, stangmasker, halve stangmasker, dobbelt stangmasker osv.

One comment