Dobbelt fastmaske

At hækle dobbelt fastmasker er ikke så svært.

Start altid med en magisk ring, hvor du hækler X antal almindelige fastmasker. Jeg har i mit eksempel valgt 8 fastmasker.

Når så en dobbelt fastmaske skal hækles, stikker du nålen ned i den maske, du er ved og henter en løkke frem, så du har 2 løkker på tråden. Nu stikker du så nålen ned i næste maske og henter en løkke frem mere, så du har 3 løkker på tråden. Før nu en tråd igennem de 3 løkker på nålen og du har lavet din første dobbelte fastmaske.

Hvis du ikke skal tage ud, ja så starter du forfra – nemlig tager nålen ned i den maske du er i gang med, og henter en løkke til nålen. Tager igen nålen ned – den her gang i næste maske og hetner en løkke til nålen. Du fører nu en tråd igennem alle 3 løkker på nålen.

Skal du tage ud, så gør du følgende i de(n) maske(r), som du skal tage ud:

Lav først en almindelig dobbelt fastmaske, så hækler du en almindelig fastmaske i den maske, du står i, og så starter du igen med en dobbelt fastmaske, hvor du henter en tråd fra den maske, du står i og så henter du en tråd fra den næste maske.

Altså når det er almindelige dobbelt masker, så skal du stikke ned i de enkelte masker 2 gange. Er det en udtagning skal du ned i den samme maske 3 gange, hvor den midterste er en almindelig fastmasker.

Her kommer det lidt mere udpint med billeder:

Start med en magisk ring og 8 almindelige fastmasker.

Nu skal du så stikke nålen ned i den sidste maske, du har haft hæklet og hente en tråd frem, så du har 2 løkker på nålen.

df01start

Nu stikker du nålen ned i den næste maske og henter en løkke derfra så du har 3 løkker på nålen

df02slut

Du tager nålem om tråden og fører denne igennem alle 3 løkker på nålen. 

 

Så simpelt er det, du har hæklet din første dobbelte fastmaske.

 

Sådan tager du ud med dobbelte fastmasker

 

I de masker, hvor du skal tage ud, gør du det samme, altså hækler en dobbelt fastmaske, ved at stikke nålen, ned i den maskse, som du står i og henter en løkke på nålen, så der er 2 løkker på nålen.

df03start

Så stikker du nålen ned i den næste maske og henter en løkke, så der nu er 3 løkker på nålen.

df04start2

Tag tråden om nålen og før den igennem alle 3 masker. Så kommer selve udvidelsen, det gør du ved at stikke nålen ned i den maske, du er i gang i og hækler en ganske almindelig fastmaske.

Og så fortsætter du bare med at hækle dobbelt fastmasker.

df05fm

Det vil sige, når du ikke tager ud, så stikker du nålen ned i hver maske 2 gange. Når du tager ud, så stikker du ned i masken 3 gange, hvor 2. gang er en almindelig fastmaske.

Farveskift.

Når du skal skifte farve, så er det det samme som ved almindelige fastmasker. Den maske før, du skal bruge den nye maske hækler du, så du har 3 løkker på nålen. Så tager du farven, som du ønsker at fortsætte med, igennem de 3 løkker på nålen.

df06km

One comment