Kom i godt i gang – Indkøb

Jeg er selv fuldstændig ny og grøn udi at lege med flydende akryl. Men en ting, jeg er super god til, og det er at lave vejledninger, som er til at forstå. Som skrevet, er jeg ny, og vil så gøre brug af at linke til sider, hvor de forskellige ting, er beskrevet af mennesker, som er meget mere erfarne end jeg.

De ting, du skal bruge, for at komme i gang med at lege med flydende akryl:

Lærreder
Akryl maling
Bindemiddel
Vand
Silikone/Hårolie
Brænder
Det med småt

Lærreder

Køb de billige lærreder i Bilka eller Harald-Nyborg. Du leger, og du fejler så ingen grund til at købe dyre lærreder (efter min optik).

Når de er indkøbt, så vil jeg anbefale du finder en hvid akryl maling (bare en billig, da den bliver dækket over, når du leger), og maler lærredt over med denne. Det er ikke nødvendig, da langt de fleste lærreder er malet over fra fabrikkens side af. Men jeg kan godt lide at vide, at jeg er helt sikker på, de er pæne og ensartede at gå til.

Akryl maling

Igen her kan du købe billig akrylmaling. Jeg har selv valgt den gyldne middelvej, da jeg gerne vil have klare farver. Jeg har købt System 3, som kan købes her til billige penge (halv pris i forhold til andre): https://midhobby.dk/produkter/2347-system-3/

Det er vigtigt, at du køber forskellige typer farver (ikke nødvendigvis mærke). Nogle farver er ikke gennemsigtige og andre er i forskellig grad. For at farverne ikke bare klasker sammen, så er det vigtig at bruge nogle, der lægger sig ovenpå de tunge farver. Personligt har jeg valgt at købe kun System 3 og ikke taget hensyn overhovedet til, hvor gennemsigtige de er, og det har så virket.

Bindemiddel

Så vidt jeg er orienteret findes der et hav af bindemidler.

Personligt bruger jeg Floetrol (som er dyr), men som også skulle give de bedste celler: https://handyhouse.dk/butik/floetrol/?gclid=Cj0KCQjwkKPVBRDtARIsAA2CG6F6T2OaE5drY8KmgHn5GDZssxpDeeRqxsdRolMLaxwvKXgwRgbMydYaAgC4EALw_wcB

Andre bindemidler er diverse limlak. Dette har jeg overvejet at forsøge med at bruge, for at se, om der er den store forskel.

Vand

Jeg bruger almindelig postevand. Jeg ved, andre bruge destiliseret vand, fordi så kan maleriet bevares i 500 år i stedet for 100 😀

Silikone/Hårolie

Du kan enten bruge silikone eller hårolie. Silikonen jeg har prøvet er Alaska og købes i Harald-Nyborg.

Hårolien jeg har valgt at bruge er Vores hårolie fra Bilka. Det er ikke så vigtig, hvad hårolien hedder. Det der er vigtig er at se på ingrediens listen, og tjekke her, der står Dimethicone. Dette skal stå som nr. 1,2 eller 3 på listen. Det viser nemlig hvor meget, af lige den bestanddel er i produktet.

Brænder

Jeg har købt min brænder i Harald-Nyborg. Den er rigtig god at have. Den bruges til at tvinge celler frem. Det er vigtigt at det kun er et kort sekund, du skal lade brænderen være over et givent område på billedet (så du ikke brænder malingen).

Du kan finde brænderen her: https://www.harald-nyborg.dk/p3385/turbo-lighter-gasbraender

Det med småt

Det er ikke noget, du skal have, men det er rart at have;

Plastik underlag. Leger du et sted, hvor der helst ikke må komme maling på gulvet, så brug plastik underlag. Dette køber jeg i Harald-Nyborg.

Plastik krus. Når du skal blande farver med bindemiddel og til sidst blande farver sammen, så er plastik krus et must. Jeg bruger engang krus, da jeg ikke gider stå og vaske krus af efter leg. Købes i f.eks. Bilka.

Plastik bøtter/Klemme flasker. Du vil helt sikkert når du når længere frem, gerne lave lidt mere maling, så du ikke skal gøre det hver gang. Maling kan sagtens holde sig i en lufttæt beholder. Jeg har købt små plastik kopper med låg i Bilka og jeg har købt flasker på Ebay: https://www.ebay.com/itm/Plastic-Squeeze-Bottle-Condiment-Dispenser-Ketchup-Mustard-Sauce-Vinegar-6-24OZ/263138833305?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=562137795314&_trksid=p2057872.m2749.l2649
Bare husk at der skal være låg til, så malingen kan stå, uden at der kommer ilt til.

Spartler. Disse kan købes i Bilka og Søstrene Grene (sammen pak med forskellige størrelser). De er ret godt at have, når du f.eks. skal lægge et lag maling ud, inden flip.

Pensler. Når jeg har købt lærreder, så maler jeg dem med en gang hvid akryl maling, så malingen kan rende bedre ned over dem. Her bruger jeg en bred pensel til dette.

Øjeskruer. Købes i Harald Nyborg. Disse bruges til at skrue ind i lærredet bagpå, så der kan tilføjes mursnor til at hænge billedet i.

Mursnor. Købes i Harald Nyborg. Bruges til at binde i øjeskruer, så man kan hænge billedet op.

Hvordan Øjeskruer og mursnor bruges kan du se her, hvor Christina Christiansen har lavet en rigtig god video med det: https://www.youtube.com/watch?v=K_0WdJ3uzus&list=PLQNQnaFlT2fgMD0S2kSU37vjOy39Qrcq9&t=18s&index=1