Kom godt i gang – Så leges der

Her går jeg udfra, du har købt og sidder med de ting, jeg anbefaler her: http://anja-simonsen.dk/?p=293

Bland farver

I det her eksempel, har jeg valgt 7 blå farver. Både flere og mindre antal kan sagtens bruges.

De 7 farver er:

Ultramarine
Phthalo Blue
Wedgwood
Cobalt Blue (Hue)
Phthalo Turquoise
+ 2 farver, jeg selv har blandet en mellem blå og en helt mørkeblå (de 2 yderst til højre på billedet). Disse har jeg blandet ved at tage en blå og så tilføje henholdsvis hvid og sort farve.

Udover de 7 blå farver, har jeg også en hvid, som jeg bruger til at få farverne til at glide på lærredet.

Så er det i gang med at blande maling. Tag lidt maling i en kop (hvis du ikke vil gemme, så skal der meget lidt til. Desto flere farver desto mindre maling). Tilføj samme mængde Floetrol eller limlak. Og så skal der røres godt og grundigt så man ikke længere kan se det hvide fra floetrolen.

Når dette er rørt ud, så skal du have tilføjet vand. Og her skal der kun tilsættes lidt ad gangen. Det færdige resultat skal være flydende. Hvis det ligesom er en lille pøl inden det synker ned i malingen (når du har taget pinden med lidt maling på og så lader rende ned i malingen igen), så er det stadig for tykt.

Hvis du er medlem i Danmark- pouring akryl gruppen på Facebook, så findes der en video, der viser, hvor tyk/tynd malingen skal være.

Ovennævnte gør du for hver farve, du vil have med. Dog med tillæg af hvid/sort farve, der bruges til at lade malingen glide bedre, når du tilter kanvas. I mit tilfælde er det hvid farve, jeg har valgt. Her er det vigtig at tilføje, at jeg ikke putter silikone/hårolie i den hvide/sorte farve. Dette for at der også skal være nogle rolige steder, på kanvas, når billedet er færdig.

Silikone/hårolie

Når alle farver er blandet med floetrol og vand, skal/kan du tilføje silikone eller hårolie. Ved at tilsætte disse, øger man chancen for at få celler.

Jeg tilføjer 2 dråber til hver kop. Jeg rører ikke i koppen bagefter.

Andre rører, men dog kun en enkelt gang. Jo mere man rører, desto færre/små celler får man.

Jeg lader kopperne stå et par minutter, før jeg går i gang med at bruge dem.

Dirty pour

Nu hælder du så det hele sammen. Altså tag farve 1 og hæld lidt i et tomt krus. Hæld herefter lidt af farve 2 oveni osv.

Her er der ingen facitliste overhovedet. Det vil sige lidt er der, hvis du kender til at nogle farve bare ikke bliver flotte oveni hinanden, ja så har du en klar fordel fremfor mig. Jeg prøver mig bare frem.

Tilt

Når du har blandet farverne i én kop, så tager du kanvas på koppen, som det var et låg. Og nu vender du så kanvas + kop om, så kanvas er nederst. Her stiller jeg altid kanvas på 4 kopper der står med bunden i vejret (så der er plads ned til bordet).

Nu skynder du dig og hælder hvid maling rundt om koppen (og farverne), som du kan se på det her billede. Jeg har brugt en paletkniv til at fordele den hvide maling.

Tag nu koppen væk. Brænd nu med din brænder en anelse over det blå maling. Du vil hurtig se nogle celler.

Og nu går du så i gang med at tilte kanvas. Det har jeg ikke vist, der der findes et hav af videoer på Youtube der viser det.

Når du er tilfreds, så stil kanvas væk til tørring. Den første times tid, skraber jeg bunden (altså bagsiden) af kanvas, for at fjerne overskydende maling, der render ned, med en paletkniv.

Sådan blev mit billede.

Tørring

Lad den tørre i 2-3 uger. Når den er tør (og lad være med at mærke minimum 1 uge, ellers ødelægger du billedet med en finger eller 10 – been there done that), så har du mulighed for at lakere eller tilføje resin ovenpå. Jeg gør ingen af delene, da jeg synes, det ødelægger mine billeder.

Det med småt

Det er ikke sikkert, at alt går lige så nemt de første gange. Hvis du synes, det er rædderlig, så skrab malingen af i en kop. Tør den, mal den over med hvid maling og så er du parat til at male på lærredt.

Får du ingen celler, kan det skyldes mange ting. Malingen er for tyk. Jo tykkere maling desto færre celler.

Hvis du får celler, men de ligesom forsvinder, når det er tørt, er det nok fordi at malingen er for tynd.

Og lad nu være med at tro, du bliver mange millionær af det her. Mal fordi det er sjovt, og skulle du så sælge et enkelt – ja så juble med os andre og så leg videre.

Rigtig god fornøjelse