CVK poser

cvk-poser

I gruppen Hæklerummet på Facebook har Jeanette Østerbæk lavet en efterlysning, om nogle vil hækle og donere CVK poser til Rigshospitalet.

Hun har i den forbindelse skrevet følgende: 

“Når man skal have en knoglemarvstransplantation (kmt) får man til en forundersøgelse indopereret en slags slange i hovedpulsåren med 2 slanger som hænger udenpå kroppen. Denne bruges til at tage blodprøver fra og give medicin i, for at skåne de små blodårer i arme osv. For enden af de 2 slanger sidder 2 “ben”. Disse 2 ben vil man så vidt muligt gerne beskytte mest muligt mod snavs osv. Dette kan gøres med en lille pose.  

Det er her i kommer ind i billedet. Der er mangel på disse poser på afdelingen så hvis i har tid, lyst, og garn i overskud vil de blive rigtig rigtig glade, hvis i ville donere nogle af de poser. På afdelingen er der børn i alderen 0-18 år både piger og drenge.  

Meningen er at man som kommende patient vil få udleveret et par stykker af disse poser og evt en lille bamse, nøglering el. Andet hjemmelavet. Det betyder så meget for en patient at få noget lavet med varme hænder og hjerte i dette sterile miljø. “ 

I den anledning, har jeg lavet en meget nem opskrift. Den er lige ud af landevejen.

Det skal tilføjes, at man kan sagtens lave en anden type mønster, striber osv. Kravene for hvordan og hvorledes, kan ses herunder.

I gruppen Hæklerummet på Facebook  kan man melde sig ind og spørge Jeanette Østerbæk, hvis man har nogle spørgsmål. Det er også her i gruppen, der står en adresse, hvor man skal sende de færdige poser hen. Der er oprettet et dokument, der ligger under Filer i gruppen, som hedder Cvk poser til kmt afdelingen på Rigshospitalet.

Krav

  • Skal hækles af 100% bomuld (af hygieniske grunde, da dette kan vaskes på 60 grader)
  • Skal være ca. 8 cm bred og 12 cm i højden (så der er plads til benene)
  • Der skal være et bindebånd/snor i toppen, så den kan strammes ind (for at holde støv og snavs ude)
  • Mønstret på selve posen skal være tæt (så støv og snavs ikke kan  komme ind)

Opskrift

Der hækles i spiral. Der skal bruges 100% bomuld (skal kunne vaskes ved 60 grader af hygiejne grunde) og jeg har brugt en nål 2,0 mm.Til selve posen har jeg brugt ca. 17 gram garn.

Bredden skal være ca. 8 cm. Får du den breddere, så prøv med et par masker mindre (trækkes fra de steder, hvor der står 17 og også i antal luftmasker du starter med). Bliver din mindre, så prøv at tilføje et par masker (skal lægges til de steder, hvor der står 17 i opskriften også i antal luftmasker du starter med).

20 lm

Runde 1) 1 fm i 2. maske fra nålen, 17 fm, 3 fm i sidste maske, nu hækles der i bunden (se hvordan her), 17 fm. I sidste maske hækles 2 fm (40) 

Runde 2) 2 fm i første maske, 17 fm, 2 fm i hver af de næste 3 masker, 17 fm, 2 fm i hver af de sidste 2 masker (46) 

Runde 3> 1 fm i hver maske indtil 3 runder før den måler ca. 12 cm i højden 

De sidste 3 runder hækles således: 

Runde 1) 2 fm, 2 lm spring 2 fm over, 5 fm, 2 lm spring 2 fm over, 4 fm, 2 lm spring 2 fm over, 5 fm, 2 lm spring 2 fm over, 4 fm, 2 lm spring 2 fm over, 5 fm, 2 lm spring 2 fm over,  4 fm, 2 lm spring 2 fm over, 3 fm. 

Runde 2 og 3) 1 fm i hver maske. Husk også at hækle 1 fm i hver af de 2 lm hele vejen rundt. Der skal være i alt 46 masker på runden. 

Bryd garnet og sy enderne fast.  

Snor til posen (hækl 3 styk)

100 lm. Bryd garnet.

Saml de 3 snore og lav en knude øverst. Den skal være stram (så den kan gå igennem hullerne, du har hæklet i posen).

Flet nu til slut. Igen laver du en knude, der skal være meget stram). 
Klip enderne af og før den nu ind i hullerne, du har lavet på posen.

Husk at sikre dig, at posen kan lukkes stramt, så støv og snavs ikke kan komme ind.

Pynt eventuel med en applikation. Du kan se et udvalg af applikationer her.